Subscribe:

Ads 468x60px

12 Mayıs 2016 Perşembe

Finansal Dengeyi Bulmak için 7 Yol







1- Gelirinizin %10'unu bir yere ayırın ve ona hiç dokunmayın. Böyle yaparak 6 ay içerisinde parasal realitenizi size katkı olacak şekilde değiştirirsiniz ve para yaşamınıza daha muazzam bir kolaylıkla gelmeye başlar.



2- Paraya sahip olmakla ilgili belirli bir hedefiniz olsun. Gün ve gün yaşamınızı idame ettirmeniz için ne kadar paraya sahip olmanız gerektiğinin farkında olun ve buna sahip olmak için ne kadar para kullanmanız gerekir bilin. Bunu bilmemek sizi onu almaktan alıkoyar.



3- Neşeli ve coşku dolu olun. Birçok insan para yaratımı için mutlu bir yol seçmiyor. Eğer biri size "Partime gel, hiç eğlenmeyeceğiz" derse, "Hayır, teşekkürler" der, katılmazsınız. Para da aynen böyledir. Para neşeyi takip eder. Yolunuza daha çok neşe ve para çıkaracak bir şeyler yapın.



4- Üzerinizde Nakit taşıyın. Cebinizde fazla nakit para olsun ve onu harcamayın. Bu sizi varlıklı ve zengin hissettirir. Yaşamınızda böylece ortaya çıkacak olan şey daha ve daha fazla para olacaktır çünkü siz evrene bolluk içinde olduğunuzu söylüyorsunuz.



5- Zihin haritanızı değiştirin. Parayı kazanmak için ağır çalışmanız gerektiği tavrında olmak yerine, sizin için yapması diğer herkese göre daha kolay olan bir şey düşünün. Sizin doğal yetenekleriniz ve yapmayı kolay bulduğunuz şeyler nelerdir?



6- Doygun bir zihinle alışveriş yapın. Bir şeyler alacağınız zaman ihtiyaç içinde ve parasız olduğunuz hissinden kurtulun. Onun yerine kendinize şunu sorun: Eğer para mesele olmasaydı, neyi seçerdim? Bunu sormak parayı seçimlerinizin temeli olmaktan çıkarır.



7- Bir amacınız olsun. Paranız için bir amacınızın olmaması sizi almaktan alıkoyar. Yaşam hedefinizi biliyor olmak size bir yön doğrultusunda rehberlik eder, yaşamınızı ve para hedefinizi yerine getirmenizde yardımcı olur.



Finans uzmanı Gary Douglas

Çeviri: Çiğdem Uysal, CFMW

1 yorum:

Unknown dedi ki...

muhteşem bir paylaşım. teşekkürler :)

Yorum Gönder