Subscribe:

Ads 468x60px

14 Ağustos 2012 Salı

Ruhsal Alemin Işığı - Silver Birch


Hannen Swaffer anlatıyor
Silver Birch adı ile andığımız varlık bir kızıl derili değildir. O kimdir, bilmiyoruz. Öyle sanıyoruz ki o, astral bedeni aracılığı ile kendini ifadelendirdiği bir diğer ruh varlığının adını kullanmıştır; çünki mensubu bulunduğu spirtüal alemin yüksek vibrasyonlarını bir diğer alet aracılığı olmaksızın tezahür ettirmesi imkansız bulunmaktadır.
O Hannen Swaffer HomeCircle adı ile bilinen topluluğun ruh rehberidir,
"Birgün size kim olduğumu söyleyeceğim» demiştir, bizlere yakın geçmişte.Ben sizin sevginizi ve bağlılığınızı kulakta büyük akisler yapan birisim aracılığı ile kazanmak yerine, kendimi, öğrettiğim gerçekler yoluyla kanıtlamak üzere kendi  halinde bir Kızılderili olarak geldim. Kanun budur.»
" Silver Birch'ün hayatıma girişi 1924'de" Spiritualist görüşü benimseyişimden kısa bir süre sonra olmuştur. İşte o zamandan bu yana, her seferinde bir saat ya da daha fazla bir süre onun öğretilerini, rehberliğini ve,öğütlerini dinledim ve onu herhangi bir dünyevi varlığı sevip saydığımdan daha fazla sevmeyi ve saymayı öğrendim.
Onun fonksiyonu başlangıçta olağanüstü bir şekilde gerçekleşti. 18 yaşında bir genç, Spiritualizmayı etüd eden bir Atheist, Londra'nın en fakir banliyölerinden birinde yapılan bir toplantıya, alaycı" bir eda ile gitti. Onun deyimi ile, «Bir ihtiyar kadının, bir Çinli oluşunu ve o çeşit şeyleri gördüğünde ise açıkça güldü, ancak, trans halinde olan bir medyom onu azarladı ve ona, «Çok geçmeden sen de bunu' yapacaksın,» dedi. Genç adam her ne kadar inanmayarak ve şüphe ederek gitti ise de ertesi hafta yine celseye geldi ve o zaman celsenin ortalarına doğru, uykuya dalmış olduğu için özür diledi.
Yanında oturan biri ona, «Transta idiniz,» dedi. «Rehberiniz adını verdi ve sizi yıllardan beri bu iş için hazırlamakta olduğunu söyledi, çok geçmeden. Spiritualist platformlarında konuşacaksınız.» Genç adam yine güldü ... 
O günlerde Silver Birch ancak bir kaç kelime İngilizce konuşuyordu, onları da çok kaba bir aksanla. Yıllar geçtikçe, lisan bilgisi ve yeteneği öylesine ilerledi ki, şimdi onun sade hitabet yeteneği, çok zaman dinlemiş olduğum konuşmacıların hepsininkini geçmektedir,
Bana, «Medyomun transta olup olmadığını nasıl bili yorsun?» diye sorulmuştur.
Silver Birch, medyomu aracılığı ile konuşurken bir iki sefer bize medyomun eline iğne batırmamı, ve onu iyice derine batırmamızı söylemiştir. Medyom transtan çıktığıda hiçbirşey hatırlamamıştır. Ne de görünürde herhangi bir iz kalmıştır. 
Bir başka soru da. «Bunun medyom'un bilinç altından gelmediğini nasıl biliyorsun?» şeklindedir. Gerçek şu ki rehber ile medyom bir bakıma biribirleri ile çelişmededirler. Silver Birch reenkarnasyonu (tekrar bedenlenmeyi) öğretir. Medyom bu teoriyi reddeder, ama transta iken kendi iddiasını çürütür. Bir küçük ilginç durum da şu: Rehberin sözleri Psychic News'da yayınlanabilsin diye, bir röportör onları kayda geçirmeğe başlamıştı. Medyom trans süresi içinde söylenmiş olanları, yatmadan öncesine kadar daima hatırlardı. Bunun sebebi o henüz medyom olmağa rıza gösterdiği zamanda, söylenenleri kendisinin de bilmesi konusunda Silver Birch'den bir vaad almayı başarmış olmasıydı. Biz me­sajları teyp'e almaya başlar başlamaz. bu da bitti. 
Şimdi medyom, celse kaydını ertesi sabah dinliyor, ve kendi dudaklarından dökülen lisanın güzelliğine hayran oluyor, Silver Birch bir öğretmendir. O, şifacı değildir. Delil taşıyan mesajları nadiren verir. Bu durumdan dolayı medyom üzerindeki hakimiyetini sadece öğretmenliğe hasretmiş olduğu için çok zaman esef ettiğini söyleyerek, bunun için ara sıra özür diler. Kendi öğretisini her ne kadar ziyadesi ile önemli saysa da; dünyanın Ölüm-Öteal-Hayat hakkında delillere ihtiyacı olduğunu da teslim eder. 
Geçen yıllar zarfında,her çeşit insanı din adamları, gazeteciler, dünyanın her yanından gelen kimseleri, Silver Birch'ü, konuşurken dinlemeleri için celselere aldım. Onların herhangi birinden, rehberin söyledikleri hakkında herhangi bir eleştiri işitmedim. 
Ona teolojik problemlerini götüren bir rahip,Silver Birch'ün Kanun» dediği şeyi sade, basit sözlerle izah edişini dinlerken, kendisini susup kalakalmış buldu.
Celse öncesinde rahib'e; «Düşünebildiğiniz en zor soruyu yazın,» demiştim.O· da, onun giysileri He giyinmiş kimseleri tarafından sık sık suçlanan şu rehber ruhlardan birisine meydan okumak hevesi ile işe koyuldu. Şaşkın bir halde geri döndü.,Silver Birch zor teolojiyi bir rahibe  göre pek fazla sadeleştiri vermişti. Silver Birch'ün rehberliği altındaki benim özel celse grubum her Cuma gecesi toplanır. Psychic News her hafta onun söylediklerini kelime kelime kayda geçirir. Bunlar bizim celse üyelerine özel kullanımları için değil, fakat dün;' yanın her tarafına yayılsın diye verilir. 
Sonuç olarak, Silver Birch'ün herhangi bir dünyevi vaizin sahib olduğundan çok daha fazla hayranı ve takipçisi vardır. Onlar her iklime ve hemen her ırka mensup kimselerdir ve her renk tonundaki insanlar. Lakin, baskıya girdiğinde, Silver Birch'ün sözleri onun karakter asaletinden, dostluğun'un sıcaklığından ve sözlerinin doğal, ağırbaşlılığından ancak birazını iletebilmektedir. Onlar bazen gözyaşlarını zorlar .. Biliriz ki, ne kadar alçak gönüllüce de konuşsa 0, bizler yücelmiş, üstün bir ruhun hu­zurundayız. O, asla azarlamaz, kusur bulmaz. 
Kiliseler, hiçbir şey bilmedikleri ve varlığı hakkında delile sahip bulunmadıkları Nasıralı isa' dan söz eder dururlar, Silver Birch, yakın beraberlik yıllarından sonra, asla yalan söyleyemeyeceğini bile kanıtlamış olduğundan, sadece onun öyle söylediğinden ötürü olsa bile, biliyoruz ki Yeni Ahit'deki Nasıralı' isa, hala fonksiyonunu yapmaktadır ve onu bir zamanlar yeryüzüne getirmiş olan ilahi görevini hala icra etmektedir. Şu halde, bizim için, "işte her zaman sizlerleyim, ,hatta dünyanın sonuna kadar» sözünde kiliselerin izah edemeyeceği bir anlam vardır, Bundan sonraki sayfalarda okuyacağınız Silver Birch öğretileri, bilin ki karanlıkta ve Brallle kağıdı (GörmeyenIerin kullandığı özel alfabe kağıdı) kullanan bir röportör tarafından' kaydedilmiştir. Usta bir stenograf olan bu kimse çok zaman, Silver Birch'ün konuşma sürati karşısında zor durumlar geçirir. Tebliğlerde tek kelimenin dahi hiçbir suretle değiştirilmemesi gerekir. Silver Birch'ün sözleri mükemmel bir ingilizce ile akar. Sadece noktalama işaretleri konulması gerekmektedir. 
Silver Birch'ün felsefesi, kolayca anlaşılacağı gibi, bir pantheist'In, Allah'ın bizzat doğa'da bulunduğunu, herşeyi yöneten değişmez bir Kanun'un var olduğunu ve Allah'ın Kanun olduğunu fark eden bir insanın görüşüdür. ' 
«Sizler Büyük Ruh'un içindesiniz» der Silver Birch, "Ve Büyük Ruh sizin içinizdedir.» Böylece bizler, hepimizin büyük yaratıcı prensipin ki o Herşeydir« parçası olduğumuzu öğreniyoruz. Ama Silver Birch uygulanmamış bir felsefe ile yetinmez. Burada, bir iş yapmak için bulunduğumuz yolundaki dersi büyük bir kuvvetle ve ısrarla tekrarlar. Din'i bir ki? Hemde özetler: «Hizmet», ve bize, her ne kadar beceriksiz aletler olsak da, bu dünyada bulunuşumuzun savaşa son vermek, yoksulluğu kaldırmak ve Yaradan'nın nimetlerinin bolluk ve bereketi içinde dünyanın bütün insanlarına da­ğılacağı vaktin gelişini hızlandırmak için olduğunu öğretmeğe çalışır. 
«Uyrukluğumuz der Silver Birch, «Bir Mezhebe, bir Kitaba,bir Kiliseye değil, fakat 'Hayatın Büyük Ruhuna ve O'nun ezeli ve ebedi tabii kanunlarınadır.» 
Böylece, bu celse topluluğunun üyeleri, altı kişidir ki onlar Spiritualizm dada hiçbir mezhepsel ayrılık bulmuyorlar. Bunlardan üçü Agnostik idi,dördüncüsü ise bu grupa katılmasından hemen önce, öğretilerini artık kabul edemeyeceği için, Metödizm'i terketmiş olan bir Wesley rahibi idi. 
Bazen,celselerde bir çeşitleme olsun diye rehber medyomunu bır başka ruhun kontroluna bırakmış olur. Bu şekilde. Northclift, Galsworthy, Hall Caine; Gilbert Parker, Jorace Greeley, Dick Sheppard, Abraham Lincoln ve celse üyelerinin şahsi dostları bizi ziyaret etmişlerdir. Ama bütün bunlar bir başka kitap için ... 
Silver Birch ile celse yaptığımız yıllar boyunca onun herhangi bir şeyi unuttuğunu asla görmedim" ama biz unuta biliyoruz. Ve o, insan oğullarına daha sade ve daha hayırlı bir hayat yolunu öğretme konusundaki kendi seçmiş olduğu görevinden, bir tek hece ile dahi olsa asla sapmaz.
( Ruhsal Alemin Işığı - Silver Birch )

1 yorum:

can can dedi ki...

En etkilendiğim ve takdir ettiğim VARLIK..

Yorum Gönder